През днешния ден ще превалява слабо мокър сняг в западните и южните райони на страната, утре се очакват интензивни снеговалежи в определени райони

В сряда ще превалява слабо мокър сняг и в западните, и в южните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 4 до -1 градус, в Добруджа отрицателни – до минус 2, минус 4 градуса. Облачността ще бъде значителна със слаби валежи в западните и в южните райони. По високите западни полета и в Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг. В планините ще вали мокър и тежък сняг.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от изток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, по Черноморието до 6 – 7 градуса.

Времето в Европа

От запад ще прониква по-студен и влажен въздух и у нас. Валежите от дъжд и сняг в балканските страни ще бъдет често явление. В населените места от Западна България ще вали дъжд, в планините мокър и тежък сняг. Топлият въздух над Атлантическото крайбрежие ще се задържи, а студени въздушни маси от север бавно ще се придвижват на юг и ще усилват циклогенеза над Средиземноморието и ще съдават валежни обстановки в Адриатика и на Балканите. Другата зона с по-съществени валежи от дъжд и сняг е над Скандинавието. Валежи с мокър сняг ще валят в Алпите и планините от Балканите. В страните в Западното Средиземноморие ще валят дъждове с краткотраен характер.

Времето през следващите дни

В сряда ще превалява слабо мокър сняг и в западните и в южните райони. В четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в Западна България, които през следващите дни ще обхващат и централните части от страната. Дневните температури ще достигат 1 – 4 градуса. В събота ще превалява в Родопите и на юг от Бургас. В неделя валежите в източните райони ще спират, най-късно в Североизточна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...