Втори тираж на книгата “Предания и легенди от Брезнишко” излезе от печат и вече е налична в библиотеката в Брезник

Първият тираж на книгата “Предания и легенди от Брезнишко” се е изчерпал за около месец. Интересът към изданието е голям, съобщи за Zapadno.com главният библиотекар в библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” Емилия Първанова.

Книгата излезе от печат в края на 2022 година. На 2 декември миналата година в читалището на Брезник се проведе официално представяне на “Предания и легенди от Брезнишко”, което бе съпроводено от поетично четена на част от съдържанието. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Легенди от Брезнишко бяха четени на представянето на книгата, съставена след пътешествия из Граово – ВИДЕО+СНИМКИ. Заглавието представя легенди и предания за над дузина брезнишки села.

Отпечатаните 250 броя от първия тираж са закупени за кратък период от време. Оказало се, че има желаещи читатели да се снабдят с изданието, но то вече не било налично. Това наложило отпечатването на втори тираж, който вече се намира в библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник, която работи в делнични дни от 9 до 12 часа и от 14 до 18 часа. Бройки от втория тираж ще бъдат оставени и на павилиона за вестници на Данчо в Брезник, както и на читалищата с библиотеки в част от селата в Брезнишко.

Виж също...

Loading...