В четвъртък над страната ще премине нова вълна от студен и влажен въздух, с която започват интензивни в Западна България

В четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в планините от Западна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 4 до -1 градус, в Добруджа отрицателни – до минус 3, минус 5 градуса. Над страната ще премине нова вълна от студен и влажен въздух. Облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд и сняг в западните и в южните райони. По Черноморието през нощта, срещу петък, ще вали дъжд. В планините ще вали мокър и тежък сняг.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от изток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от юг със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, по Черноморието до 6 – 8 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...