В петъчния ден дъжд и сняг ще завали и в източните райони на страната, по-интензивни валежи се очакват в Добруджа

В петък студен и влажен въздух, с дъжд и сняг, ще обхваща и източните райони на страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 4 до -1 градус, в северозапдните райони отрицателни – до минус 2, минус 3 градуса, по Черноморието до 5 – 6 градуса. В петък снеговалежи ще обхващат и централните и североизточни части от страната. По-интензивни валежи (количества между 10 и 15 литра на квадратен метър) от дъжд и сняг се очакват през нощта, срещу събота, в Добруджа. Облачността ще бъде значителна със слаби валежи в западните и в южните райони. По високите западни полета и в Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг. В планините ще вали мокър и тежък сняг.

Вятърът при земята ще бъде слаб до умерен от североизток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, по Черноморието до 8 – 10 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...