Малолетни и непълнолетни лица в община Брезник са получили решения за общественополезен труд, забележки и други за извършени от тях нередности

Два екипа за обхват са сформирани към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник. През 2022 година екипите са посетили 22 семейства с двца, подлежащи на образование, предаде репортер на Zapadno.com.

Децата, подлежащи на образование за миналата година, са зададени от Регионално управление на образованието-Перник, училищата и детската градина в община Брезник. За 2022 година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е провела образователни, културни, спортни и други мероприятие. Комисията е участвала в проект “Здравен будилник”, чрез който са проведени беседи с ученици на теми, свързани със здравословния начин на живот, сексуални взаимоотношения, наркотични вещества, вирусни заболявания и други. Това става ясно от отчета за миналата година, който беше представен пред общинските съветници на Брезник. Комисията е провела анкетни проучвания, свързани със здравеопазването, експлоатация и трафик на хора и други теми. През годината са издадени брошури “Безопасен интернет” и “Стоп на насилието в училище”. Данните от доклада разясни по време на заседание на Общински съвет-Брезник младши експертът по образование, култура, вероизповедания, спорт, туризъм, здравеопазване, социални и младежки дейности към Община Брезник и представител на комисията Румяна Кръстева.

14 броя са възпитателните дела, които са разгледани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Впоследствие са образувани 3 дела, които са разгледани в началото на месец януари. При представянето на част от доклада общинският съветник Венета Петрова попита как са приключили делата. “С изключение на едно възпитателно дело, което нямаше доказателства за извършена противообществена проява, Поне ние, комисията не намерихме. Всичките други имат решения, издадени от комисията. Те са свързани с общественополезен труд, другите със забележка, поставяне под възпитателен надзор имат няколко деца”, каза Румяна Кръстева. Освен това е извършен обход от органите на полицията и не са установени просещи деца в Брезник. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните се е разбрала с полицейското управление през 2023 година да се включи в обходите за просещи деца.

На 19 август 2022 година, съвместно с полицията, е извършена проверка на питейните и увеселителни заведения на територията на общината. В проверката са участвали обществени възпитатели, както и представители на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Консултативните кабинети, които са се провели, са 19 и като тип са били индивидуални или семейни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...