Община Брезник получава 17 284 лева за компенсации за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии, а за Трън няма нищо

Допълнителни над 17 хиляди лева получава Община Брезник след решение на служебното правителство. Средствата са предназначени за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии, предаде репортер на Zapadno.com.

С решение от 25 януари Министерски съвет одобри 17 284 лева за Община Брезник, които са за субсидиране на превоз на пътниците по междуселищни автобусни линии извън тези по параграф 4, алинея 1 и 2 от заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози. От правителственото решение става ясно, че за Община Трън не са предвидени средства по тази линия. Постановлението на Министерски съвет влиза в сила от 1 февруари.

Целта е чрез тези средства да бъдат съхранени и подпомогнати предприятията за превоз на пътници по междуселищни автобусни линии. Тази мярка има за цел от една страна да подпомогне бизнеса в предоставянето на услугата за обществен превоз на пътници, и от друга – да осигури достъпност и възможност за свободно придвижване на най-уязвимите групи, поясниха от правителствената информационна служба.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...