Ремонтът на трънската екопътека е инспектиран от независима фирма, напролет ще се извършва нова проверка

Ремонтът на трънската екопътека е завършен и дори е извършен одит, каза за Zapadno.com кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Финализирането на ремонта на Трънската екопътека се забави, тъй като между фирмата-изпълнител “Ембилд“ ООД и Община Трън възникнаха противоречия. За тях читателите на Zapadno.com научиха в публикациите: След ремонта Трънската екопътека остава затворена, докато Общината не оформи документите с изпълнителя – СНИМКИ и Не мога да коментирам дали Трънската екопътека е безопасна за преминаване! Тя е затворена, обектът не е приключен, казва кметът на Общината – СНИМКИ.

През лятото на 2022 година на участък от трънската екопътека възникна трагичен инцидент, при който загина жена, посетила природната забележителност Ждрелото на река Ерма. След инцидента от Община Трън ограничиха с табели преминаването на туристи в определения участък. Към днешна дата това са и единствените табели по екопътеката, които забраняват преминаването на туристи, поясни кметът на Трън Цветислава Цветкова в отговор на въпрос на Zapadno.com.

“Приключи ремонтът. Всичко каквото беше по КСС е изпълнено. Приет е обектът. Даже наехме външна фирма, която да дойде на място да огледа. Така че на база на доклада на одита е приет обектът”, каза кметът на Трън. Очаква се напролет същата фирма отново да извърши проверка на екопътеката с цел да се провери дали има участъци, по които са необходими допълнителни дейности преди да тръгнат туристите, добави още Цветислава Цветкова.

Ремонтът на екопътеката в Трънско стартира през 2021 година и трябваше да приключи до края на същата година. В средата на миналата година кметът на общината съобщи, че строителният обект е спрян. Към настоящия момент фирмата-изпълнител “Ембилд“ ООД е предала на Община Трън необходимите документи за приключването на дейностите по ремонта на екопътеката. Освен това фирмата е извършила и подобрения по пътеката, които не са включени в предварително договорените дейности по обществената поръчка. Едно от тях е добавянето на парапети по стръмните участъци. Общата дължина на парапетите е близо 2 километра и по-конкретно 1 800 метра, споделиха за Zapadno.com от строителната фирма.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...