Заведения по пътя за Брезник и Трън, които са в периферията на фестивала “Сурва”, предлагат по-спокойна обстановка от центъра на Перник

Две заведения, които се намират край второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник, предлагат по-спокойна обстановка от тези в центъра на град Перник, където се провежда XXIX международния маскараден фестивал „Сурва“ ‘2023, видя Zapadno.com.

На 27, 28 и 29 януари в центъра на Перник се провежда мащабното фестивално събитие “Сурва” с над 10 000 участници и вероятно още повече посетители от региона, страната и чужбина. Множество търговци са изпълнили центъра на областния град, а заведенията около него са пълни. Това принуждава чакащите да хапнат нещо или да чакат на опашки, или да търсят алтернативи. Такива алтернативи предлагат най-новото заведение “Delight”, което се намира на изхода на Перник в посока пернишкото село Мещица и Брезник. Заведението е нов проект на познатия на трънчани и не само рибарник “Трън”. Бизнесът стартира вчера, на 27 януари, и се намира на входа на градинския център до второкласен път 63.

От “Delight” предлагат безплатен паркинг, греяно вино, пъстърва на скара и друга храна, която от Zapadno.com все още не сме опитали. “Здравейте приятели,сурва е Перник е !!!Прясна рибка на скара, винце и много настроение.Центъра е затворен, затова предлагаме безплатен паркинг при нас . Градински център Еко-Лукс Перник 1 км от центъра”, съобщиха от заведението.

Другото заведение в периферията на фестивала “Сурва” е Бабиното ханче, което се намира край “Бабишка спирка” (разклона за брезнишкото село Бабица и на километър преди Брезник). “Здравейте приятели на Бабино ханче,тази седмица след известно прекъсване в Перник отново ще се проведе традиционният кукерски фестивал за който се очаква да бъде грандиозен,с много участници и гости от страната и чужбина. Предполагам че много от вас ще го посетят за да усетят българският дух и традиции,но ако решите да хапнете,а всички заведения са пълни и не ви се чака половин час на някоя от скарите ,не забравяйте че Бабино ханче се намира само на 15 минути от Перник.печката гори и вашите любими гозби ви очакват.Ако решите да ни посетите все пак преди да тръгнете обадете се на нашия телефон 0877399550”, поясниха от ханчето край Брезник.

В колажа са използвани снимки на рибарник “Трън” и Бабино ханче

Виж също...

Loading...