В неделя ще има слаби валежи от сняг в части от страната, следобед вторичен студент фронт ще донесе нови валежи в Дунавската равнина и Софийското поле

В неделя в Западна България ще вали слаб сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от минус 1 до минус 4 градуса, по Черноморието до 1 градус. Облачността над страната ще се задържи значителна. Предиобед в централните северни райони и в Североизточна България ще превалява слаб сняг. Следобед валежите на изток ще спират, а на запад – в Дунавската равнина и Софийското поле по вторичен студен фронт ще завали слаб сняг.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, по Черноморието до 5 – 6 градуса.

Времето в Европа

От запад на последователни порции по-студен и влажен въздух продължава да обхваща Балканите. Валежите от дъжд и сняг в балканските страни ще продължават, но постепенно ще отслабват. В населените места от Западна и Северна България ще вали сняг и ще създава снежна покривка от 5 до 10 сантиметра. Топъл и влажен въздух от океана ще достигне до Атлантическото крайбрежие. Той ще донесе ветровито време с валежи от дъжд и сняг. Другата зона с по-съществени валежи от дъжд и сняг е над страните около Северно море и над Прибалтика.

Времето през следващите дни

В понеделник ще бъде студено с показания на термометрите в сутрешните часове от минус 6 до минус 1 градус. През деня ще има разкъсани облаци с повече слънчеви часове следобед. Във вторник и в сряда ще преминават за кратко облачни вълни от запад на изток. Те ще донесат слаби снеговалежи с нова снежна покривка в населените места от западните и централни части от страната до 5 сантиметра. В четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в западната половина от страната. В петък ще продължи да превалява в западните райони, а на изток снегът ще спира. В населените места се очаква снежна покривка от 7 до 15 сантиметра.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...