Стотици се подписаха срещу проблема с бездомните кучета в Трънско, скоро подписката ще бъде представена на местната и държавната власт

250 човека са се подписали в подписката, която е с основна цел справяне с проблема с безстопанствените кучета в община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Най-активни в подписката са хората от село Зелениград, а от град Трън са се подписали по-малко желаещи да се намери разрешение на проблема. Един от инициаторите на подписката е трънчанката Цветана Маркова, която до първите дни на 2023 година е събрала 250 подписа. Очаква се скоро подписката да приключи и да бъде входирана до местните общински съветници, кмета на Трън и областния управител на област Перник.

Сред исканията, посочени в подписката са: създаване на звено с отговорници по екология, изискване за задължителна кастрация на всички домашните кучета и котки, изграждане на приют в помощ на изгубени и изоставени кучета от района на град Трън. Прочетете още по темата в публикацията: В Трънско стартира подписка срещу бездомните кучета, сред исканията са изграждане на приют в общината.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...