Сурвакарските групи на селата Сопица, Ноевци, Садовик, Банище, Долна Секирна, Гигинци и децата-сурвакари на Кошарево с награди от “Сурва” в Перник

В различни категории са удостоени с награди сурвакарските групи на брезнишките села Сопица, Ноевци, Садовик, Банище, Долна Секирна, Гигинци и детската група на Кошарево от международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” ‘2023 в Перник, съобщиха от фестивалното жури.

След заседаване цяла нощ фестивалното жури обяви наградените от фестивала “Сурва”. Със сребърен медал за награда за атрактивност на група от Западна България е удостоена сурвакарската група на село Сопица. Със сребърен медал за награда за маски и костюми са удостоени сурвакарите на село Ноевци. Сребърен медал за награда за индивидуална маска се присъжда на Николай Радулов от сурвакарската група на село Банище.

Златен медал за награда за детски групи се присъжда на детската сурвакарска група на село Кошарево.

Специална награда на кмета на община Перник (плакет) печели сурвакарската група на село Садовик. Наградата на областния управител на област Перник (плакет) се присъжда на сурвакарската група на село Долна Секирна. Награда на пернишкото сдружение “Локално наследство” се присъжда на сурвакарските групи на селата Гигинци и Банище.

Снимка: Кристиян Ивайлов

Виж също...

Loading...