Областният управител на област Перник: Храмове в Брезнишко имат нужда от реновиране, искам да осигуря подкрепа на нашите общини

“Парнираме с всяка една община. Не делим общините на малки и големи. Всяка една община е ценност за нас. Който се е отзовал на наша покана, винаги е добре дошъл. Винаги може да разчита на нас”, каза пред репортер на Zapadno.com областният управител на област Перник Людмил Веселинов.

Областна администрация-Перник сътрудничи на общинските админстрации в региона по всички направления. Освен това областната управа съдейства и по линия за реновирането на храмове в област Перник. “Ние сме направили координация с Националния институт за опазване на паметниците, с Министерство на културата. Работим чудесно с кметовете на общините. Нямаме спънки”, каза областният управител Людмил Веселинов.

На въпрос за кои храмове конкретно в момента се търсят начин за реновиране, представителят на държавата в област Перник отговори: “Ами разбира се. И Брезнишко имат нужда от подкрепа, търсят финансиране през държавата. Така че аз като областен управител искам да им осигуря пълен съпорт на нашите общини”, каза Людмил Веселинов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...