Пред заместник-кметовете на Брезник и Трън представиха статистика за държавния план-прием на осмокласници за учебната 2023/2024 година

В предпоследния ден на месец януари в Областна администрация-Перник заседава Комисия по заетост. На председателстваната от заместник-областния управител Илинка Никифорова комисия присъстваха заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев, заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска, заместник-кметът на община Трън Румяна Младенова, началникът на Регионално управление на образованието-Перник Ваня Коконова, директори на териториални структури и представители на бизнеса, съобщиха от Областна администрация-Перник.

На комисията бе представен и съгласуван държавният план-прием в VIII клас профилираните, професионалните гимназии и средните училища от област Перник за учебната 2023/2024 година. След подробен анализ на експерти от Регионално управление на образованието-Перник стана ясно, че бизнесът работи в добра колаборация с образователната система, акцентирайки на възможностите, които доилното обучение предлага.

Като заключение бяха представени данни. Според тях общият брой на паралелките, които предстоят да бъдат реализирани за областта е 43, броят на местата – 1 118, броят на места в STEM профил – 234, а броят на места в STEM специалност от професия – 559.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...