Началото на месец февруари започва със студено утро, следобед от запад ще се заоблачи и на места ще превали сняг

В сряда денят ще започне с малко облачно време и студено утро. Ще преминиват за кратко облачни вълни от запад на изток, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта ще бъде студено с показания на термометрите в сутрешните часове от минус 5 до минус 1 градус, по Черноморието до 0 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност. Следобед от запад ще се заоблачи и през нощта, срещу четвъртък в западните части от страната ще превали слабо сняг.

Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорости до 35 километра в час. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в югозападните райони и в Тракия до 9 градуса.

Времето в Европа

От северозапад на последователни порции по-студен и влажен въздух продължава да обхваща Балканите, като макар и слаби валежите от дъжд и сняг в балканските страни ще продължават. В населените места от Западна и Северна България ще вали сняг и ще създава снежна покривка от 5 до 10 сантиметра. Топъл и влажен въздух от океана ще достигне до над Атлантическото крайбрежие. Ще донесе ветровито време с валежи от дъжд и сняг. Другата зона с по-съществени валежи от сняг е над Прибалтика и в европейската част от Русия.

Времето през следващите дни

В четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в планините от западната половина от страната. В петък ще продължи да превалява в централните райони, а на запад снегът ще спира. В населените места се очаква снежна покривка от 5 до 12 сантиметра.В четвъртък ще бъде ветровито, през нощта се очакват интензивни снеговалежи в Западна и в Северна България. В петък ще продължи да превалява в централните райони, а на запад снегът ще спира. В населените места се очаква снежна покривка от 5 до 12 сантиметра. В събота и в неделя се очакват нови снеговалежи и застудяване.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...