Държавата подготвя област Перник за поредните избори за депутати, областният управител насрочи консултации, а президентът…

В първите дни на месец февруари в област Перник стартира подготовката за поредните парламентарни избори, видя Zapadno.com.

С решение на президента на България Румен Радев новите избори за народни представители ще бъдат на 2 април 2023 година. Вчера, 2 февруари, държавният глава издаде Указ за определяне на номерацията, наименованията и границите на изборните райони за произвеждане на избори за народни представители. Според документа общините в област Перник традиционно продължават да са в четиринадесети изборен район – Пернишки.

В същия ден областният управител на област Перник Людмил Веселинов уведоми, че на 5 февруари в Областна администрация-Перник ще се проведат консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 48-то Народно събрание за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия на 14 Пернишки многомандатен район.

Снимка: Областна администрация-Перник – архив

Виж също...

Loading...