По колко пари ще приберат членовете на секционните избирателни комисии за изборите на 2 април и какви са възнагражденията за работа в Районните избирателни комисии

За изборите за народни представители на 2 април тази година са определени възнагражденията на членовете на Районните избирателни комисии и секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии в страната и специалистите към Районните избирателни комисии, става ясно от решение на Централната избирателна комисия.

Месечното възнаграждение на членовете на Районните избирателни комисии за подготовка и произвеждане на изборите за народни представители на 2 април ще бъдат между 1 530 и 1 850 лева, в зависимост от длъжността и броя на секциите в изборните райони.

Еднократното възнаграждение на членовете на секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии ще е между 195 и 250 лева. Председсателите на комисии ще взимат по 250 лева, заместник-председателите и секретарите – по 225 лева, а членовете ще получават по 195 лева. Членовете на секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии по член 285, алинея 1 от Избирателния кодекс, които представят протокола на секционните избирателни комисии/подвижните секционни избирателни комисии и другите изборни книжа и материали в Районната избирателна комисия, съответно в общинската администрация, получават допълнително възнаграждение в размер на 40 лева извън основното възнаграждение.

Виж също...

Loading...