Църногорският манастир над Гигинци влезе в новия сериал на БНТ “Вина”, снимачният екип усети граовското гостоприемство – СНИМКИ

Сюжети в новия сериал на БНТ “Вина” са заснети в Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. Светата обител е избрана измежду други манастири, съобщи специално за Zapadno.com изпълнителният продуцент на сериала “Вина” Надежда Цветкова.

Телевизионната продукция започна излъчване по БНТ 1 на 5 януари тази година и е в 12 епизода проследява история на две семейства, които трябва да преодолеят различията си, за да спасят заедно малка семейна винарна. Режисьор на сериала „Вина“ е Виктор Божинов, а сценаристи са Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова. В ролите зрителите ще видят актьорите Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро и други, съобщават от БНТ.

В епизода, излъчен тази седмица, по-наблюдателните зрители от област Перник са успели да разпознаят кадрите с Църногорския манастир над село Гигинци. “В общи линии го избраха, защото е много красив, много поддържан. Колегите, които се занимават с локацията, бяха обиколили буквално в радиус от 100 километра всички манастири около София. Най-много на творческите лица се хареса този. Така че основното беше това, че там има спокойствие, красота и всичко е много подредено. Цялата местност ни впечатли, че е поддържана”, сподели изпълнителният продуцент на продукция Надежда Цветкова. В кадрите, заснети на светата обител, основни действащи лица са родената в Бургас актриса Светлана Янчева (в ролята на игуменката Пелагия) и родената в Панагюрище актриса Параскева Джукелова (в ролята на Цвета Бончева, съпруга на Андрей Бончев). В част от сюжетите присъства и монахиня Павла, която от години е част от манастира.

Хората от снимачния екип са усетили граовското гостоприемство, с което се славят хората около Гигинци. Те са останали с добри впечатления от местните жители на селото, където пазарували. Реализиращите сериала хора били посрещнати много добре и от своите домакини в Църногорския манастир. Районът на Гигинци е едно от местата, на които екипът би се върнал.

Сериалът се излъчва всеки четвъртък от 21:00 часа.

Разгледайте снимки от заснемането на част от сюжетите в Църногорския манастир:

В публикацията са използвани кадър от БНТ 1 и снимки на Надежда Цветкова

Виж също...

Loading...