Ч. Р. Д.! В центъра на Брезник Михаил Величков празнува 80-годишнината си с верни приятели

Футболната личност на област Перник Михаил Величков чества 80-годишнината си с приятели от град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Отбелязването на личния празник стартира с почерпка в закрития навес на кръчмата на Любо в Брезник. Всяка събота групата се събира на това място, но днес поводът за сбирката е специален. За рождения си ден Михаил Величков събра свои приятели от терена и извън него. С алкохолни и безалкохолни напитки, домашни мезета, бонбони и благопожелания задружната компания чества рождения ден на дългогодишния футболен съдия.

Михаил Величков не е от Брезник, но градът е неговият втори дом. Първият му мач като помощник-съдия е на 18 март 1972 година. От футболната личност в област Перник научаваме, че ветераните в региона са предпочитали да играят на стадиона в град Брезник. “Може би най-добре там се чувстват като терен, съблекални, разбиране от местното ръководство. Така че Брезник за мен е втори футболен дом.”, призна преди време за Zapadno.com Михаил Величков. През 1987 година на стадиона в Брезник той е чествал хилядния си мач като съдия. Заслугите му във футболното съдийство в България са признати и от Българския футболен съюз, от който има почетна значка.

Информационният сайт Zapadno.com пожелава дълголетие, здраве и още футболни успехи на Михаил Величков.

Виж също...

Loading...