В неделния ден снеговалежите в страната ще спират, но през следващите дни се задава валежен период с условия за виелици

В неделя снеговалежите ще спират, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта ще бъде ветровито с показания на термометрите в сутрешните часове от плюс 2 до минус 3 градуса в Добруджа до минус 5, минус 7 градуса. Предиобед валежите в североизточните райони ще спират, облачността ще се разкъсва.

Вятърът ще бъде умерен северозапад със скорости до 35 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 0 до 5 градуса, в югозападните райони до 6 – 7 градуса.

Времето в Европа

От северозапад на последователни порции по-студен и влажен въздух продължава да обхваща Балканите. Валежите от дъжд и сняг в балканските страни ще продължават. Има условия за пледици по пътните настилки. В неделя от север ще проникне студен влежен въздух, който ще понижи чувствително температурите у нас. В Западна и в Северна България ще вали сняг и ще създава снежна покривка от 7 до 12 сантиметра. Западна Европа ще бъде във властта на топъл въздух. Ще донесе ветровито време с валежи от дъжд в страните около Алпите и в Германия.

Времето през следващите дни

В понеделник ни очаква студено слънце с януарски температури. Във вторник започва валежен период с интензивни снеговалежи и условия за виелици в средата на следващата седмица в Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...