Ловците в Брезнишко отстреляха 70 диви свине за последния ловен сезон, първенци са дружинките на Долна Секирна и Садовик

С добри резултати приключи груповият лов на дива свиня в ловните дружинки към ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Срокът за групов лов на дива свиня беше от 1 октомври миналата година до втората неделя на месец януари тази година. Резултатите показват, че отстреляните диви прасета от ловците към ловната организация в Брезнишко са 70. Първенци по брой отстреляни трофеи са ловците от ловно-рибарската дружинка на село Долна Секирна, а на второ място се нарежда дружинката на Садовик. В сравнение с миналата година последният ловен сезон за този вид дивеч е приключил с по-добри резултати, поясни за Zapadno.com специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол” Маргарита Сергиева.

През месец февруари ще се проведе лов на чакал извън горския фонд. Ловуването ще се проведе по издадени на дружинките графици в дните на 4, 11, 18 и 25 февруари.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...