Фирма от Брезник участва в обединение, което има намерение да ремонтира път, по който преминава сновният трафик от Южното Черноморие към Турция

12 са отворените оферти в обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности при основния ремонт на 58,6 километра от второкласния път 99 Царево – Малко Търнов. Пътят е основна връзка между Царево и Малко Търново. По пътната артерия преминава основният трафик от Южното Черноморие към Република Турция, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Сред отворените оферти са тази на Обединение „ПЪТИЩА БУРГАС 2023“, в което влизат фирмата със седалище в Брезник “Нивел Строй” ЕООД, „ЕИВ“ ЕООД, „ИНМАТ СОФИЯ“ ЕООД и „АКТИВ БИЛДИНГ ИНК“ ЕООД.

Участъкът, предвиден за ремонт, започва от кръстовището с път 9901 Царево – Резово в Царево, преминава през селата Изгрев и Кондолово и завършва при Малко Търново. Настилката на отделни места е силно амортизирана с мрежовидни пукнатини, деформации и слягания. Освен ремонт на настилката и подобряване на отводняването е предвидено обновяване и на четирите мостови съоръжения в пътната отсечка. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 600 календарни дни и започва от датата на подписване на протокола за откриването на строителната площадка.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 88 милиона лева без ДДС и ще се финансира от държавния бюджет по програма „Основен ремонт“ на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...