Читалището на Брезник ще е домакин на две представяния на книга за Васил Левски, които ще се проведат в един ден

На 15 февруари в град Брезник ще бъде представена книгата “Васил Левски по спомени на Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола”, написана от доктор Петър Караиванов и преиздадена от неговия племенник, предаде репортер на Zapadno.com.

Книгата ще има две представяния в народно читалище “Просвещение-1870”. Първото ще бъде пред учениците от местното средно училище “Васил Левски” и ще е от 14:30 часа. Второто представяне ще бъде малко след 17 часа (около 17:30 часа) и ще е за обществеността и гостите на град Брезник. Входът ще бъде свободен, а екземпляри от книгата ще могат да бъдат закупени на представянето, поясни за Zapadno.com племенникът на автора Стефан Караиванов.

Доктор Петър Василев Караиванов е един от тримата синове на Васил Караиванов, който е първи братовчед на Васил Левски. Книгата е дело на около 50-годишен събирателски труд и за първи път е издадена през 1987 година, когато са се навършили 150 години от рождението на Апостола на свободата. От 2013 година насам изданието се преиздава от племенника на автора със съдействието негови приятели с патриотична нагласа. През месец февруари стандартното издание на книгата ще бъде представено и в Североизточна България, в Тетевен, Троян, Сливен, Ямбол, Кърджали, Смолян и други български градове.

Виж също...

Loading...