Вторият банкомат в Трън е на пробен период, след който ще се реши дали машината за пари да остане в града

От края на 2022 година в град Трън официално заработи втори банкомат. Това е и вторият банкомат за цялата погранична община, предаде репортер на Zapadno.com.

Причината за поставянето на втори банкомат в града край границата е, че другата машина за теглене на банкноти често свършваше парите и поставяше в неудобна ситуация жители и гости на община Трън. От общинската администрация изпратили писма до банки в град Перник. “Имаме писмена коресподенция с почти всичките офиси на банки в Перник. Едни от тях се обадиха по телефона, с едни разговаряхме на място, писмен отговор никой не върна. От разговорите, които водихме, всичките бяха отказ. Така че това е банката, която се отзова. За момента сме на някакъв пробен период, да видим как ще тръгнат нещата. Знаете, че всяка банка няма как да поддържа нещо, от което да няма печалба. Така че ще видим. Силно се надявам да се задържи”, каза за Zapadno.com кметът на Трън Цветислава Цветкова.

Новият банкомат се намира в помещение, което е общинско и се ползва от местния пенсионерски клуб. Пространството за разполагане на устройството е предоставено безвъзмездно от Община Трън докато трае пробният период. “Ако преценят, че ще останат и ще развиват дейност, вече ще договаряме и сума, която да се плаща. Банкоматът не взема кой знае какво място, не пречи там”, каза Цветислава Цветкова.

Снимка: Крум Томов

Виж също...

Loading...