До края на февруари ловците и риболовците в Брезнишко могат да членските си карти, само таксата за стопанисване на дивеч е променена

До 28 февруари ловците и риболовците, които членуват в ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник, могат да заверят членските си карти, предаде репортер на Zapadno.com.

Кампанията по заверка за 2023 година стартира в началото на месец декември миналата година и ще приключи в края на февруари. Почти всички такси за членския внос са без увеличение, като единствено цената за стопанисване на дивеча е с 10 лева повече и от 80 лева вече е 90 лева. Това е таксата по член 37а от Закона за лова и опазване на дивеча, обясни специалистът по лова към ловната организация в Брезник Маргарита Сергиева.

Цената на членската карта за лов и риболов е 60 лева, за лов е 55 лева и 8 лева за риболов. За мъже над 65-годишна възраст членският внос е намален наполовина и за лов и риболов е 30 лева, за лов е 27 лева и 50 стотинки и 4 лева за риболов. Ловците на 70 години ползват безплатна членска карта, единствено заплащат сумата за стикера, която е в размер на 6 лева. За риболовци, които са инвалиди и деца до 14-годишна възраст членската карта също е безплатна. Ловците и риболовците с документ за инвалидност заплащат 50 % от таксите. Членският внос за жените ловци и риболовци се заплаща от сдружението.

Членският внос в сдружението се предплаща за една година. Заверката се прави в канцеларията на организацията, която се намира в град Брезник.

Виж също...

Loading...