Акция срещу дрогата в Брезнишко: Къща в село Гоз е превърната в лаборатория за наркотици, местни полицаи задържаха двама мъже

Мини лаборатория за производство и държане на наркотични вещества е разкрита от брезнишки полицаи, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Вчера, в условията на специализирана полицейска операция криминалисти от Районно управление-Брезник извършили претърсване на къща в село Гоз. В сградата са установени две помещения, изградени като лаборатория за отглеждане на канабис. В едното от тях било пригодено за засаждане и отглеждане, а другото за сушене на готовата продукция. В помещението за сушене са открити откъснати вече 24 стръка канабис. В сградата е изградена система за поливане, отопление, осветление и вентилация. Иззети са и бидони с торове, както и тарелка с разсад. На място са задържани двама столичани, съпричастни към незаконната дейност – мъже на 39 и 53-години. При направения личен обиск на първия, у него е намерена и иззета зелена суха листна маса, която реагирала на марихуана при направения полеви тест.

По-късно били претърсени домовете им в град София. На един от адресите са намерени и иззети семена от марихуана и суха зелена листна маса. На двамата са наложени полицейски мерки за срок до 24 часа и са започнати бързи производства за придобиване и притежаване на наркотични вещества.Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Виж също...

Loading...