В сряда на запад времето ще е слънчево, но студено, над източните райони ще бъде облачно

В сряда ще вали сняг в източните райони и слабо в планините, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта ще бъде студено с показания на термометрите в сутрешните часове от минус 2 до минус 9 градуса, в района на Видин и Враца до минус 10 градуса. През деня над източните райони ще бъде облачно, а на запад ще бъде малко облачно до слънчево. Следобед слаб сняг ще вали по Черноморието и в Източна Стара планина. На запад ще има слънчеви часове.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от изток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от -1 до 4 градуса, по Черноморието до -1 – 0 градуса.

Времето в Европа

От север-северозапад на студен и влажен въздух продължава да обхваща Балканите. Валежите от сняг в балканските страни ще продължават. През следващите дни у нас има условия за ниски температури, минаващи минус 10 градуса сутринта в населените места и поледици по пътните настилки. В Западна и в Северна България ще вали сняг и ще създава снежна покривка от 5 до 12 сантиметра. Атлантическото крайбрежие и крайните части от Западна Европа ще бъдат обхванати от топъл въздух. Той ще донесе ветровито време с валежи от дъжд на Британските острови. По Западното Средиземноморие ще валят дъждове, а другият център с валежи от дъжд и сняг е на Балканите и по крайбрежието на Бяло море.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък ще има повече слънце, като дневните температури ще достигат минус 1 до плюс 3 градуса, в крайните южни райони до плюс 5 – 6 градуса. Ниски облаци ще се стелят по Черноморието. В крайните югоизточни райони ще правалява слабо сняг.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...