Филиалите на спешна помощ в Брезник и Трън продължават да са най-натоварените в областта по извършени амбулаторни прегледи

През изминалата седмица екипите на Център за спешна медицинска помощ-Перник са се отзовали на 268 повиквания на спешния телефон 112, което само с 1 помалко от предходната. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в региона през миналата седмица са извършени 138 амбулаторни прегледа, което е също с 1 по-малко в сравнение с предходната, съобщи пред вестник “Съперник” директорът на звеното доктор Валери Симеонов.

Продължават да са най-много амбулаторните прегледи в Трън и Брезник. Линейките на спешния център са транспортирали миналата седмица 91 пациенти, което е с 9 по-малко от предходната седмица. Добрата новина е, че през отминалата седмица общо във филиалите на спешния център не е установен нито един пациент, при който има съмнение за коронавирус, при положение, че през предходната е имало петима. През изминалата седмица екипите на Центъра за спешна медицинска помощ са се отзовали само на 2 пътнотранспортни произшествия – по едно в Брезник и Перник.

Виж също...

Loading...