Пожарникари от Брезник и Трън спасяват оцелели след земетресението между Турция и Сирия – СНИМКИ

Пожарникари от област Перник участват в спасяването на пострадали при земетресението между Турция и Сирия. Сред тях са огнеборци от противопожарните служби в Брезник и Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Припомняме, че преди два дни Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ изпрати втори спасителен екип от 20 служители, които ще окажат помощ на турските си колеги за справяне с последствията от земетресението. Те ще се присъединят към българския модул, който започна работа на територията на провинция Адъйман. Транспортът на втория екип, съставен от пожарникари и спасители от Благоевград, Кюстендил и Перник, бе осъществен със съдействието на българските ВВС. Общият брой на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита”, които са на територията на Република Турция, достигна 78 човека с 18 единици специализирана техника и спасително оборудване, поясниха от пожарната.

Трима служители на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник са част от отпътували преди два дни екип с огнеборци. Те са от Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в Брезник, Трън и Перник. Определени са от ръководството на пожарната. Контакт с тях поддържат от регионалната и главната дирекция на пожарната, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Снимки: Главна дирекция” Пожарна безопасност и защита на населението”

Виж също...

Loading...