Районната избирателна комисия за област Перник се оглавява от Румяна Петрова, която беше предложена от коалицията ГЕРБ – СДС

Съставът на Районна избирателна комисия-Перник за изборите за народни представители на 2 април е определен с решение на Централната избирателна комисия.

Решението от София идва след като партии и коалиции от област Перник не постигнаха консенсус по време на консултации за съставяне на Районната избирателна комисия. На консултациите, които се проведоха на 5 февруари, бяха направени две предложения за председател – от ГЕРБ – СДС и от ДПС. Според решението от Централната избирателна комисия председател на Районна избирателна комисия-Перник ще бъде Румяна Петрова, която беше предложена от коалицията ГЕРБ – СДС по време на консултациите на 5 февруари, но така и не бе избрана от присъстващите политици. Предложението на ДПС за председателския пост беше за Галина Никодимова.

Заместник-председатели на комисията за изборите в област Перник ще бъдат Донка Ваташка и Галина Никодимова. Секретар на комисията ще е Анастасия Соколова, която на предишни избори оглавяваше Районната избирателна комисия. Членове ще бъдат Светлана Петкова, Валентина Генадиева-Димитрова, Теодора  Котупанова, Силвия Петрова, Роберт Василев, Ирина Михайлова-Симеонова, Гинка Мирчева-Теофилова, Ирена Шаренкова и Аделина Балканджийска.

Виж също...

Loading...