Ученици от детското полицейско управление в Брезник се обучаваха как да оказват първа долекарска помощ

Представители на Български младежки червен кръст-Перник са провели в град Брезник обучение за оказване на първа долекарска помощ, предаде репортер на Zapadno.com.

Курсът се е провел по-рано днес и в него са взели участие участници от Детско полицейско управление-Брезник, които са възпитаници на местното средно училище “Васил Левски”. Учениците са били обучавани от тийнейджъри от Българския младежки червен кръст, които са показали на теория и практика как да оказват първа долекарска помощ. Тези обучения се провеждат по графики, които са утвърдени от полицията, поясни за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Детското полицейско управление в Брезник стартира в началото на месец ноември 2022 година с четвъртата група ученици, която се включва в инициативата. Детското полицейско управление е под егидата на кмета на община Брезник Васил Узунов и под патронажа на директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов. В продължение 2 години 33-ма ученици от III клас на училището ще се обучават.

Снимка: Български червен кръст-Перник

Виж също...

Loading...