Много ученици от училището в Брезник демонстрираха ловкост на “Лъвски скок”, но три момчета се оказаха с най-добри

“Българската дружина се упражня вала не само да борави с оръжие, но и да преодолява различни препятствия. Един ден легионерите се събрали пред големия ров, който обграждал Белградската крепост. Един по един всички опитали да го прескочат, но малцина успели…” С тези изречения от книгата “Първата българска легия” от 1960 година на българския писател Стефан Дичев училището в Брезник започва представянето на провелия се в учебното заведение “Лъвски скок”.

Състезанието се е провело в часовете по физическо възпитание и спорт през изминалата седмица. Много възпитаници на училището, което носи името на Апостола на свободата, са проявили желание да демонстрират своята ловкост. Най-добрите от тях са били наградени с медали за I, II и III място. Трима ученици са наградени с медали за призовите места. Това са Георги Георгиев от VII “б” клас, Лъчезар Горянов от VII “б” клас и Александър Атанасов от VI “б” клас.

Състезанието “Лъвски скок” е част от мероприятията, които училището в Брезник организира и провежда в памет на 150-годишнината от гибелта на своя патрон Васил Левски, както и за патронния си празник. Кулминацията на отбелязването ще бъде концерт-спектакъл на 19 февруари в местното читалище.

Снимка: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...