Специализирана полицейска операция на пътя: За денонощие полицаи попаднаха на над 20 пияни или дрогирани шофьори

9 517 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 807 водачи и пътници. Съставени са 2 541 фиша и 584 акта за установени административни нарушения, съобщиха от МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 9 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 – с над 1,2 на 1 000, а четирима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират четирима души, а 12 са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 1 932 моторни превозни средства и 2 089 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 564 фиша и 77 актове за установяване на административни нарушения. Установен е един водач, седнал зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Един е шофирал след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

Виж също...

Loading...