В неделя ще завали сняг в западните райони с нова снежна покривка от 2 до 7 сантиметра в населените места

В неделя следобед в западните райони ще вали сняг, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите ще бъдат от 0 до минус 5 градуса, по Черноморието около минус 6 градуса. Предиобед ще бъде облачно над цялата страна, като около обед в западните райони ще завали сняг, по-интензивно във Витоша, в Рила и в Пирин.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 45 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, в югозападната и южната част от страната до 10 градуса, по Черноморието до 7 – 8 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите нова порция студен и влажен въздух ще се придвижи от север на юг и ще донесе нови снеговалежи главно в Западните Балкани. Топлата вълна обхванала Западна Европа ще се придвижва към централните територии и Средиземноморието, като през Балканите ще минава границата между топлите ваздушни маси от запад и студения въздух над Източна Европа. Сняг ще вали в Източна Украйна и над Западните и Централни Балкани.

Времето през следващите дни

В неделя ще вали сняг с нова снежна покривка от 2 до 7 сантиметра в населените места, с по-интензивни валежи в Западна България и в Родопите. В понеделник сутринта валежите в източните райони ще спират и от запад облаците ще се разкъсват.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...