Община Брезник отново има намерение да гради площадка за обезвреждане на строителни инертни отпадъци

Община Брезник има инвестиционно предложение за изграждане на център за окончателно обезвреждане на строителни инертни отпадъци. Центърът ще е за нуждите на община Брезник, съобщават от общинската администрация.

Площадката ще е с площ 30 417,6 квадратни метра и ще приема за рециклиране строителни отпадъци получени вследствие на строително-монтажни работи и премахване. Характерът на инвестиционното предложение касае приемане на строителни отпадъци, съхранение, сортиране, третиране и складиране на получените годни продукти и депониране на негодните за повторна употреба. Всички, които желаят да изразят мнения и становища, относно реализацията на горепосоченото инвестиционно предложение могат да го направят писмено в Община Брезник или в Регионална инспекция по околната среда и водите-София, добавят от общинската администрация.

Zapadno.com припомня, че през 2017 година Община Брезник имаше същото инвестиционно предложение, но това така и не бе реализирано. През последните години общинската администрация на Брезник бори изхвърлянето на строителни отпадъци на нерегламентираните за това места с допълнителна услуга, която предлага срещу заплащане и заявка.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...