В концерт-спектакъла на училището в Брезник, посветен на Васил Левски и патронния празник, ще се включат около 60 ученици

Приблизително 60 ученици от средно училище “Васил Левски” ще представят на публиката в град Брезник концерт-спектакъла, посветен на Апостола на свободата и патронния празник на учебното заведение, предаде репортер на Zapadno.com.

Началото на патронния празник ще бъде дадено с празнично шествие, което ще премине по част от главните улици на града. Шествието ще стартира в 10 часа и ще е съпроводено от фанфарен оркестър от VI средно училище ”Св. Св. Кирил и Методий” в град Перник. Процесията ще продължи до паметника на Васил Левски в центъра на града, където ще бъде отдадена почит. На паметника ще има и почетен караул с ученици от брезнишката гимназия.

Кулминацията на честванията ще бъде празничният концерт-спектакъл „Урок по безсмъртие”, който ще се състои на 19 февруари 2023 година от 11:00 часа в големия салон на народно читалище „Просвещение -1870”. Участниците в концерт-спектакъла, посветен на патронния празник на училището са около 55 ученици. На сцената ще бъдат поставени специални букви, които са изработени от дървен материал. Дигиталният шрифт на буквите е специалният почерк на Васил Левски, който е изключителен подарък за училището, поясниха за Zapadno.com от ръководството на учебното заведение.

Снимка: Ваня Иванова, Фотография (архив)

Виж също...

Loading...