Десетки жители и гости на село Гигинци празнуваха Трифон Зарезан в читалището, където се проведе конкурс за най-добро вино – СНИМКИ

Около 30 жители и гости на брезнишкото село Гигинци се забавляваха за празника Трифон Зарезан, предаде репортер на Zapadno.com.

Банкетът на селото се състоя в сало на народно читалище “Искра-1952”, където хората се събраха след ритуал по заразяване на лозница в местна къща. Прочетете още по темата в публикацията: Денят на лозаря и виното в Гигинци: Местни жители зарязаха лозницата в къщата на ново семейство в селото – ВИДЕО+СНИМКИ. Кметският наместник на село Гигинци Цана Сандова отправи приветствие към празнуващите и ги поздрави с песента “Трифон Зарезан” на Веселин Маринов.

По време на банкета се състоя конкурс за най-добро вино, приготвено от гигинчани. Комисия в състав Александър Драгомиров, Димитър Саздов и Станимир Василев извърши дегустация на четири вида вина от местни хора. След дегустация и тежката дума на комисията конкурсът беше спечелен от Петко Ангелов, който получи малиново вино и чаши. На второ и трето място бяха класирани червено и бяло вино на Методи Васков, а на четвърто място виното на Асен Манчев.

Тържеството премина с танци и почерпка с печива, салати, скара и напитки. Певецът от селото Стамен Васков поздрави гостите с изпълнение на няколко сръбски песни.

Разгледайте снимки от честването на Трифон Зарезан в читалището в село Гигинци:

Виж също...

Loading...