Заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров уважи отчета на полицията в област Перник за 2022 година

Вътрешният министър Иван Демерджиев и заместникът му Емил Ганчев присъстваха на годишния отчет на Областна дирекция на МВР-Перник. „Вие и всички останали служители на МВР показахте, че поемате задачи там, където никой не се наема, че можете да се организирате и да действате много бързо, че не сте загубили рефлексите и навиците които изисква от вас службата. За разлика от много хора, ние служим на държавата, а не работим за нея. Това започва да се оценява от хората и от обществото като цяло“, заяви министър Демерджиев пред състава на Областна дирекция на МВР-Перник, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Той подчерта, че за по-добрите резултати допринася и взаимодействието с останалите структури от правоохранителната система, както и на местно ниво. „Основната задача на МВР е не само провеждането на честни избори за парламент, а и обезпечаването на сигурна и безопасна среда на гражданите. Всеки трябва да е ангажиран за това и да обръща внимание на малките неща. Домашното насилие, междусъседските скандали, раздаването на оръжие за самоохрана трябва да бъдат във фокуса на всеки един служител“, допълни заместник-министър Емил Ганчев.

Гости на събитието бяха областният управител на Пернишка област Людмил Веселинов, кметът на община Перник Станислав Владимиров, административният ръководител на Окръжна прокуратура Галина Антова, председателят на Окръжен съд-Перник Калин Баталски, председателят на Районна прокуратура-Перник Гергана Малиновска, кметовете на общините Радомир и Земен Пламен Алексиев и Димитър Сотиров, заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров, директорът на териториална дирекция “Национална сигурност”-Перник Красимир Костадинов и директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Борис Борисов. Всички те изразиха задоволство от постигнатите резултати и от отличното взаимодействие с полицията.

Фактът, че няма нито едно върнато дело за процесуални нарушения през 2022 година говори за безупречна и съвместна прецизна работа, подчертаха представителите на съдебната система.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...