Спецполицаите на област Перник получиха парична награда за професионалния си празник от ръководството на МВР

​Ръководството на МВР поздрави служителите на ГДБОП с техния професионален празник. Министър Иван Демерджиев отбеляза, че през дългия път от създаването на дирекцията през 1991 година тя се утвърди като стожер в борбата с организираната престъпност – беляза редица знакови операции и успехи, наложи се като надежден и търсен международен партньор, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Това, което констатирах обаче е, че през годините с различни законодателни изменения капацитетът на дирекцията е отслабван и то отслабван системно“, добави той и посочи усилията на ръководството на МВР да възстанови част от този капацитет – предприети редица действия по изменение на устройствения правилник на МВР, вътрешно-организационни промени, които да доведат до обособяването на структурата като самостоятелен субект с възможности за независими действия извън териториалните структури на МВР. Целта е ГДБОП да поеме основната роля в борбата с организираната престъпност и да си върне позицията на безспорен и успешен лидер в тази борба. Вътрешният министър изрази увереност, че “с общи усилия можем да надградим постигнатото с нови по-сериозни успехи, да постигнем истинска ефективна борба с корупцията, от което се нуждае и очаква от нас обществото“. Демерджиев благодари на служителите на главната дирекция за всеотдайната работа и ги увери в безрезервната подкрепа на ръководството на министерството.

„Вярвам , че и занапред ще продължим да работим все по-упорито и целеустремено, за да надграждаме постигнатите успехи. Бъдете здрави, креативни и смели, със самочувствие и увереност сбъдвайте мечтите си и се радвайте на нови лични и професионални успехи“, с тези думи към колегите си се обърна директорът на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов. Той припомни знаковите реализации, проведени от структурата, самостоятелно и в партньорство с други държавни институции и с органите на прокуратурата и коментира, че широкият обществен и медиен отзвук са знак на висока оценка и доверие. Главен комисар Стоянов отбеляза, че в годините дирекцията се утвърди като основен и търсен партньор на чуждите релевантни служби, изгради хармонично сътрудничество с Европейската Прокуратура, показател за което са няколкото успешни съвместни операции – ключов момент за заявената воля в борбата с корупцията. Директорът на главната дирекция благодари за сътрудничеството на всички партньори, които са неизменна част от постиженията на структурата.

В рамките на тържествената церемония министърът на вътрешните работи награди шестима служители на ГДБОП за тяхната всеотдайна работа и проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.

С почетен знак на МВР II степен бяха отличени двамата заместник-директори на ГДБОП – старши комисар Явор Серафимов и старши комисар Любомир Николов.

Почетен знак на МВР III степен получиха: старши комисар Димитър Кангалджиев, заместник-директор на ГДБОП; главен инспектор Тигран Вартанян, началник сектор „Трафик на културни ценности“; главен инспектор Кристиян Горянов, началник на сектор „Трафик на хора“; главен инспектор Пламен Любенов, началник на сектор „Данъчни престъпления и осигурителна система“.

Министър Демерджиев отличи с колективна награда служителите на сектор „Противодействие на престъпни структури извършващи незаконна дейност по превеждането през границата на хора и подпомагане на чужденци да пребивават или да преминат страната“ – наградата е за професионално изпълнение и постигнати крайни резултати.

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров отличи с индивидуална парична награда 8 служители, а с колективна парична награда – служителите от сектор „БОП-Благоевград“ и сектор „БОП-Перник“ към отдел „Западен“ .

С обявяване на благодарност с парична награда директорът на ГДБОП главен комисар Красимир Стоянов награди 18 служители, а с индивидуална парична награда – 14 свои колеги.

На професионалния празник на ГДБОП присъстваха цялото политическо и професионално ръководство на МВР, представители на прокуратурата, бивши ръководители на главната дирекция, гости и служители.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...