Слънчево ще е времето и в сряда, следобед над някои части от страната временно ще се заоблачи

В сряда ще има повече облаци над централните и над източните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите ще бъдат от плюс 3 до минус 1 градус, в Добруджа до минус 2 – 4 градуса, по Черноморието около плюс 1 – 2 градуса. Предиобед мъглите ще се разсейват и ще бъде слънчево над цялата страна. Следобед над Северното Черноморие и над Източна Стара планина временно облаците ще се увеличат, възможни се слаби превалявания от сняг в планината. По-късно бързо облачността ще се намалее.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от север-северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, по Черноморието до 8 – 9 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите снеговалежите ще бъдат история и въздушната маса над региона ще се стабилизира с повече слънце през следващите дни и временни зъолачавания в следобедните часове. Топлата вълна обхванала Западна Европа ще се придвижва към централните територии и Средиземноморието, като през Балканите ще минава границата между топлите въздушни маси от запад и студения въздух над Източна Европа. Сняг ще вали в Русия, а на юг от Италия ще валят дъждове с летен характер.

Времето през следващите дни

В сряда ще има повече облаци над централните и над източните райони, с възможни слаби снеговалежи в Централна Стара планина. В четвъртък и в петък предиобед в ниските места и поречията ще има мъгли, а следобед повече слънце. Ще се затопля. В събота в западните и централните райони се очакват валежи от дъжд и сняг. Има условия за поледици. Валежите през нощта ще спират. В неделя бързо ще се затопли, с повече слънце следобед. В понеделник нова хладна вълна ще донесе мокър сняг в Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...