“Отличен 6” за Плана за защита при бедствия на Община Брезник, стратегическият документ на администрацията в Трън има няколко забележки

Планът за защита при бедствия на Община Брезник беше даден за пример на заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаймодействия с националния щаб, предаде репортер на Zapadno.com.

По време на заседанието беше съгласуван областният план за защита при бедствия. Предложено беше да се приемат плановете за защита при бедствия на Общините Брезник и Трън. Впоследствие стана ясно, че Планът за защита при бедствия на Община Трън има забележки, които трябва да се отстранят преди документът да се приеме. “За Трън специално има четири забележки. Сега няма да ви ги излагам. Ще ги уведомим колегите да си ги отстранят и след това да бъде приет”, каза по време на заседанието директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Борис Борисов. “На Брезник всичко е окей”, добави още комисар Борисов. Заместник-областният управител на област Перник Илинка Никифорова също се включи по темата за Плана за защита при бедствия на Община Брезник и отправи своите поздравления за изготвения документ. В хода на заседанието планът на Брезник беше даден за пример от общинските администрации в област Перник.

По-рано днес Общински съвет-Брезник прие Плана за защита при бедствия на Община Брезник. Преди гласуването председателят на Общинския съвет Иван Тинков отбеляза, че заедно с главният специалист “Отбранително мобилизационна подготовка и Управление на кризи” в Община Брезник присъстваха на заседанието на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаймодействия с националния щаб. “Вчера по покана на областния управител бяхме на една среща във връзка с областния план. Съответно колегите от пожарната (казвам “колеги”, защото все пак съм кадър на МВР), както и от “Гражданска защита”, ни похвалиха, че нашият план може би е най-добрият в областта. За което адмирации за госпожа Петрова. Те ме похвалиха мене, но беше неоснователно. Похвалата е за госпожа Петрова”, каза Иван Тинков на сесията.

Доколкото Zapadno.com научи забележките в Плана за защита при бедствия на Община Трън са незначителни.

Виж също...

Loading...