Председателят на пенсионерския клуб в Трън В. Тренкова: Искам да се случва нещо по-различно, не обичам клишетата

Пенсионерският клуб в град Трън се очертава като активна организация, която ще реализира инициативи, насочени към местната общност. Съвсем наскоро, в края на месец януари, за председател на клуба бе избрана Виолета Тренкова позната на трънчани като Вили от сладкотека “Ждрелото”, предаде репортер на Zapadno.com.

С много позитивизъм и идеи Виолета Тренкова започва своя път в пенсионерския клуб на Трън. Предстоят редица инициативи, които са замислени, като най-скорошната е “Възрастни помагат на възрастни”. Чрез тази инициатива обитатели на дома за възрастни хора в бившата общинска болница ще получат ръчно изработени мартеници и домашно приготвена храна.

Дамската част на клуба обожава сиропите, които Вили приготвя. Бабите са заръчали на своя председател за празника на 8 март да се почерпят със сироп. “Харесват го. За 8 март искат бъз”, каза Виолета Тренкова. “Начинът, по който да празнуваме 8 март, да ни е по-различен. Искам нещо по-различно, аз не обичам клишетата”, добави още тя.

Пенсионерският клуб на пограничния град е общински. Редовните членове са около 50 възрастни трънчани, от които 15 са мъже, а останалите са жени. Дамската част на пенсионерския клуб се събира всяка сряда, тъй като са по-заети в останалите дни от седмицата. Клубът предлага различни развлечения на своите членове, сред които шах, табла, карти и други. Помещението, което ползват пенсионерите, е ремонтирано от Община Трън и разполага с микровълнова печка и други удобства. Възрастните хора разполагат и с телевизор, който пенсионерският клуб на пернишкото село Дивотино подарил.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...