Брезнишкото училище посрещна с атмосфера “150 години безсмъртие” публиката за концерта-спектакъл в читалището – СНИМКИ

Тематична атмосфера, посветена на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски, беше аранжирана във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Декорацията беше подредена за концерта-спектакъл “Урок по безсмъртие”, с който учебното заведение отбелязва 150 години от гибелта на Васил Левски и патронния си празник. Прочетете още по темата в публикацията: Концертът-спектакъл за Васил Левски в Брезник препълни големия салон на читалището – СНИМКИ.

В две редици около тематичния кът бяха поставени рисунки на ученици от училището, които показват как те виждат личността на Левски, а край тях бе поставен портрет на Апостола на свободата. “Максимално сме се опитали да приветстваме нашите гости и да ги потопим в атмосферата на това, което Апостолът е притежавал като духовност. Както виждате той не е имал много. Писалище, тефтерче, в което е водил най-важните си записки и затова сме се опитали да пресъздадем атмосферата от онова време”, поясни директорът на училището в Брезник Лина Симеонова. Помощник-учителят Поли Павлова се е включила в изработването на декорацията.

Разгледайте снимки от тематичната декорация, посветена на Васил Левски:

Виж също...

Loading...