Концертът-спектакъл за Васил Левски в Брезник препълни големия салон на читалището – СНИМКИ

Стотици хора наблюдаваха концерта-спектакъл “Урок по безсмъртие” на средно училище “Васил Левски” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Концертът-спектакъл се проведе в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, където ученици, учители, родители и граждани бяха посрещнати от тематична декорация. Със събитието учебното заведение в града отбелязва патронния си празник и 150 години от гибелта на своя патрон Васил Левски. “Урок по безсмъртие” стартира с внасянето на сцената на училищното знаме, химна на Република България и училищния химн. Сред официалните гости на спектакъла бяха кметът на община Брезник Васил Узунов, заместник-кметовете на община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков, общински съветници и директорите на училища и детски градини в област Перник. Над 400 човека бяха изпълнили залата, като покрай редовете със седалки имаше и правостоящи зрители.

Директорът на средно училище “Васил Левски” Лина Симеонова приветства публиката в залата и участниците в концерта-спектакъл. По време на своя увод тя не пропусна да отбележи, че от 1945 година училището носи името на Апостола на свободата.

По време на “Урок по безсмъртие” прозвучаха рецитали, песни и бяха представени танци. Интересен момент в програмата бе пресъздаване на урок с любознателни ученици, които искаха да научат повече за Васил Левски от своя преподавател. Друг кулминационен момент беше изпълнението на “Кой уши байряка” от вокалната формация под ръководството на преподавателя Румен Александров.

Разгледайте снимки от концерта-спектакъл “Урок по безсмъртие”, които обективът на Zapadno.com засне:

Следете страниците на Zapadno.com за още подробности по отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски и патронния празник на училището в Брезник.

Виж също...

Loading...