Стотици ученици преминаха по улиците на Брезник за 150 години от гибелта на Васил Левски – ВИДЕО+СНИМКИ

Училищно шествие премина по част от главните улици на град Брезник в памет на Васил Левски и по случай патронния празник на местното средно училище, което носи името на Апостола на свободата, предаде репортер на Zapadno.com.

Процесията стартира от двора на средно училище “Васил Левски” и в него се включиха ученици, учители и родители от община Брезник. Полицейски автомобил на Районно управление-Брезник спомагаше за безпроблемното преминаване на шествието по улиците “Александър Филипов”, “Георги Ив. Бунджулов”, “9-ти септември” и централния градски площад.

Учениците, учители и родители се подредиха край паметника на Васил Левски, където засвири фанфарния оркестър на VI средно училище ”Св. Св. Кирил и Методий” в град Перник. Пред паметника заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска прочете слово за годишнината от гибелта на Апостола на свободата. В края на словото с едноминутно мълчание и на колене присъстващите почетоха паметта на Васил Левски. Венци и цветя бяха поднесени от кмета на община Брезник Васил Узунов. Цветя бяха поднесени и от председателя на Общински съвет-Брезник Иван Тинков, ръководството на средно училище “Васил Левски” в Брезник, основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци, брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, ученици, учители и граждани.

На паметника на почетен караул бяха двама седмокласници от брезнишката гимназия. След края на официалната церемония на паметника на Апостола на свободата, всички се преместиха в големия салон на читалището, за да наблюдават концерта-спектакъл “Урок по родолюбие”. Прочетете още по темата в публикацията: Концертът-спектакъл за Васил Левски в Брезник препълни големия салон на читалището – СНИМКИ.

Вижте във видеозапис от дирекното излъчване на Zapadno.com как се проведе училищното шествие и церемонията на паметника на Васил Левски в Брезник:

Разгледайте снимки от шествието и церемонията на паметника на Васил Левски в Брезник:

Виж също...

Loading...