Пенсионерският клуб на Трън ще отвори щанд със свои мартеници, на който Баба Марта ще прави подаръци за децата

Щанд с ръчно изработени мартеници ще бъде разположен в Трън от местния пенсионерски клуб, съобщи за Zapadno.com председателят на клуба Виолета Тренкова.

Щандът ще отвори на 24 февруари (петък), когато в града традиционно е пазарен ден и улица “Петко Д. Петков” се изпълва с търговци и производители. При благоприятни метеорологични условия ръчно изработените мартеници от бабите от пенсионерския клуб ще бъдат изложени на пазара. Ако времето е неблагоприятно, щандът ще бъде разположен през клуба. Непродадените мартеници ще бъдат изложени отново на 1 март. Събраните средства ще бъдат за подпомагане дейността и инициативите на клуба, поясни Виолета Тренкова.

Всички, които посетят сергията за мартеници на пенсионерския клуб, ще бъдат посрещнати от Баба Марта и празнична музика. Баба Марта ще подарява от червено-белите символи на здравето и дълголетието на деца.

На 1 март, когато в България се чества празникът Баба Марта, пенсионери от клуба ще посетят дома за възрастни хора в бившата общинска болница. Там възрастните хора ще подарят на обитателите на социалното заведение около 50 ръчно изработени мартеници и домашно приготвени печива (баници, питки, кексове). В инициативата, която е под надслов “Възрастни помагат на възрастни”, могат да се включат всички, които желаят и могат да занесат в пенсионерския клуб домашно приготвени печива.

Снимка: пенсионерски клуб-Трън

Виж също...

Loading...