Детската градина на Брезник дари помощи за пострадалите след земетресенията между Турция и Сирия

Детска градина “Брезица” в град Брезник обучава децата си да вършат добри дела. Но освен чрез уроци, колективът на детското заведение дава и добър пример, предаде репортер на Zapadno.com.

Мощното земетресение между Турция и Сирия и последвалите вторични трусове погубиха живота на хиляди и оставиха много хора без покрив над главата. Мъката и нуждат от помощ накарали директора и колектива на детска градина “Брезица” да помогнат с каквото могат на пострадали от земните трусове. За кратко време те събрали около 13 – 14 чувала с хигиенни материали, тоалетни принадлежности, детски обувки, спални комплекти, отоплителни уреди и други предмети, които биха помогнали на оцелелите хора. “Бяхме съпричастни към болката от хората. Много съм горда с колектива си”, сподели за Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

Даренията са предадени в началото на миналата седмица на БЧК-Перник, откъдето пък със съдействието на пожарната са транспортирани в Националния учебно-логистичен център на Българския червен кръст край София. Помощите ще бъдат разпределени и доставени в пострадалите от земетресението страни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...