В сряда времето ще бъде предимно слънчево над цялата страна с температури до 20 градуса, в края на седмицата се очакват пролетни снеговалежи по планините

В сряда сутринта ще бъде хладно, дневните температури ще се повишават до 15 – 20 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Сутринта температурите в страната ще бъдат положителни от плюс 6 до 2 градуса, по Черноморието до 8 – 9 градуса. Предиобед мъглите по поречието на Дунав и облаците над Черноморието ще се разсейват. Ще бъде предимо слънчево над цялата страна.

Вятърът ще бъде слаб от север и следобед ще промени посоката си – от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерен до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по Черноморието 14 – 15 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите през следващите дни отново ще се затопли, с краткотрайни сутрешни намалени видимости. Над Западна Европа облаци и валежи от океана ще преминават на изток, а другият център на по-съществени дъждове ще бъде над Източно Черно море, в района на Грузия.

Времето през следващите дни

В сряда сутрешните температури ще се понижат. Дневните температури ще се повишават чувствително с пролетни стойности – до 16 – 20 градуса. От четвъртък слабо дневните температури ще се понижават като през нощта срещу петък ще завали дъжд в Западна България. В петък в западните и в северните райони от страната ще превали дъжд. В събота нова хладна вълна от северозапад ще донесе валежи от дъжд, главно в Западна Стара планина сняг. В неделя се очакват пролeтни снеговалежи в планините от западните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...