Стартира процедура за ремонт на главен път в Трънско, от Агенция „Пътна инфраструктура“ търсят кой да изготви технически проект

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изготвяне на технически проекти за трайно укрепване на 30 участъка от републиканската пътна мрежа, засегнати от срутища, свлачища и други геодинамични процеси. Отсечките са в 12 области, сред които е и Перник, съобщиха от Пътната агенция.

С готовите проекти Агенция „Пътна инфраструктура“ ще кандидатства за финансиране по Програма „Околна среда“ 2021 – 2027 година. В участъците са компрометирани подпорни стени, предпазни мрежи и са нарушени насипи на откосите от свлачищни и срутищни процеси. На някои места е засегнато пътното платно и са нарушени ограничителните системи. Поръчката е в четири обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 1 092 950 лева без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 20 март тази година.

Третата обособена позиция е за проектиране на трайно укрепване на пътното платно на 8 участъка в областите Перник, Кюстендил и Благоевград. Компрометираният участък за област Перник е на третокласен път 637 в отсечката между трънските села Вукан и Пенкьовци. Дейностите включват трайно укрепване на пътното платно и на срутище на републиканския път в участъците от километър 10 + 700 до километър 10 + 900 и от километър 12 + 500 до километър 12 + 600. В обособената позиция са включени отсечки от държавните пътища в областите Кюстендил и Благоевград, а прогнозната стойност е 309 430 лева без включен ДДС или 371 316 лева с ДДС.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...