За кушиите на Тодоровден в село Бегуновци са записани над 30 коне, сред които и няколко състезателни, празникът ще се чества край бившето ТКЗС

Голям е интересът към предстоящото отбелязване на празника Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци. Само седмица след обявяването на програмата за кушиите са записани над 30 коне, съобщи за Zapadno.com кметският наместник на Бегуновци Станко Пергелов.

Празникът ще се отбележи на 4 март от 11 часа в района на бившето ТКЗС на селото (в края на населеното място, посока селата Непразненци и Кошарево). Тази година програмата ще бъде по-богата от миналогодишното честване на Тодоровден. Участие в нея ще вземат част от изявените таланти на община Брезник и област Перник. Прочетете още по темата в публикацията: В село Бегуновци се стягат за честване на Тодоровден с кушии, народна певица, демонстрации и други елементи в програмата.

Събитието се рекламира от 100 плаката, които са разлепени из Брезник, селата в общината и други населени места в областта. За състезанията ще се включат коне от Дупница, Кюстендил и други места в съседни области и Пернишко. Сред тях ще бъдат и няколко състезателни коня.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...