Кампания “Мисия: ТРЪН”: Хора в затруднено положение в общината получиха 90 хранителни пакета с помощта на 20 доброволци

90 хранителни пакета са раздадени на хора в затруднено положение в община Трън с помощта на 20 доброволци и кметски наместници, съобщиха за Zapadno.com от гражданската организация “Не си сам”.

Кампанията се проведе на 11, 12, 18 и 19 февруари и обхвана десетки села в Трънско. В рамките на извънредна кампания, която организаторите от „Не си сам“ нарекоха „Мисия: ТРЪН“, бяха раздадени 90 хранителни пакета с продукти от първа необходимост. За 4 дни с помощта на над 20 доброволци храните стигнаха до хора в затруднено положение в 29 села от община Трън.

„В някои от най-обезлюдените селата отивахме само заради един конкретен човек, изпаднал в нужда, но именно такива моменти изпълват името „Не си сам“ със съдържание“, коментират от доброволческата инициатива.

Раздадените хранителни продукти са набрани по време на коледната кампания на организацията, а за основната част от тях принос имат от екипа на IT компанията OpenTag. Списъците на хората, за които тази помощ би била ценна са съставени съвместно с кметовете и кметските наместници на населените места.

„Мисия: ТРЪН” логично надгражда усилията ни зарадваме възрастни и крайно нуждаещи хора не само с храни, но и с жест на внимание. Съвсем скоро стартираме и великденската ни кампания, в която си поставяме за цел да включим и нови села от Пернишка област.“, заявяват от „Не си сам“.

Снимка: “Не си сам

Виж също...

Loading...